Amsterdam-Rijnkanaal woensdag opnieuw vanaf 18 uur gestremd

509

Het Amsterdam-Rijnkanaal is woensdag 9 juli vanaf 18.00 uur opnieuw gestremd. Rijkswaterstaat werkt dan weer aan de Galecopperbrug. De stremming duurt tot donderdagmorgen 08.00 uur, daarna geldt tot zondag 13 juli 09.00 uur een hoogtebeperking tot 7,60 meter.

Tijdens de stremming plaatst de aannemer de laatste stalen liggers in de brug die nodig zijn voor de versterking en verhoging van de brug. In verband met afrondende werkzaamheden aan de liggers blijft de huidige breedtebeperking in elk geval van kracht tot donderdag 17 juli.

Mislukt

Vorige week lukte het Rijkswaterstaat niet de laatste stalen liggers die nodig zijn voor de versterking en verhoging van de Galecopperbrug op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht te plaatsen. De scheepvaart was tot zes uur in Amsterdam-Rijnkanaal gestremdde avond gestremd.

De scheepvaartstremming vanwege de werkzaamheden was oorspronkelijk voorzien tot donderdagmorgen 10.00 uur. Om 18.00 uur heeft Rijkswaterstaat de stremming uiteindelijk opgeheven.

Achtergrond

Tot eind 2015 renoveert Rijkswaterstaat de Galecopperbrug bij Utrecht over het Amsterdam-Rijnkanaal. De brug wordt verhoogd en versterkt. De afgelopen maand is gewerkt aan de plaatsing van gigantische stalen liggers. Het plaatsen van deze liggers gebeurt vanaf het Amsterdam-Rijnkanaal. Stremming van de scheepvaart is daarvoor noodzakelijk. (Bron: RWS/BLN-Koninklijke Schuttevaer)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief