Amsterdam heft venstertijden op tijdens nucleaire top

399

Amsterdam heft de venstertijden, de tijden dat bedrijven hun goederen mogen af- en aanleveren, tijdens de Nuclear Security Summit (NSS) tijdelijk op. Volgens EVO en TLN is dit goed nieuws voor bedrijven die filialen in Amsterdam moeten bevoorraden. Eerder versoepelden Rotterdam en Den Haag de regels voor de bevoorrading tijdens de top.

Tijdens de NSS op 24 en 25 maart worden in de hele Randstad veiligheids- en verkeersmaatregelen getroffen die van grote invloed zijn op de bereikbaarheid van EVO en TLN vragen opheffing venstertijden tijdens NSSbedrijven. EVO en TLN vroegen gemeenten in de Randstad daarom bedrijven toe te staan hun winkels en distributiecentra buiten venstertijden te (laten) bevoorraden zonder daarvoor beboet te worden. De Amsterdamse stadsdelen Centrum en Nieuw-West stemden hier mee in. De gemeente vraagt bedrijven die geen hinder van de top ondervinden om hun filialen wel gewoon tijdens de venstertijden te bevoorraden.

NSS
EVO en TLN onderstrepen het belang van de top voor Nederland – dat bedrijven tijdens de top hinder ondervinden noemen de organisaties dan ook onvermijdelijk. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken nemen bedrijven zelf maatregelen om hun productie op peil te houden, bijvoorbeeld met de inzet van nachtdiensten. Tegelijkertijd hebben bedrijven alle gemeenten van Amsterdam tot Rotterdam nodig om de bereikbaarheid te garanderen. Rotterdam besloot de venstertijden tijdens de NSS daarom op te heffen. Den Haag staat bedrijven toe hun winkels en distributiecentra tijdelijk ‘s nachts te bevoorraden. (Bron: EVO)

Volg TotaalTrans op Twitter