Amsterdam geeft 4.500 euro subsidie op Euro 6 trucks

369

Naast de rijksoverheid heeft ook de gemeente Amsterdam tot 1 januari 2014 een subsidie beschikbaar voor Euro VI vrachtauto’s (minimumgewicht van 5 ton) met een bedrag van €4.500 per vrachtauto. Deze subsidie komt bovenop de landelijke subsidie van eveneens €4.500.

http://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/nieuws-onderdelen/milieuzone/2013/e9-000-subsidie-euro/Gecombineerd kunt u dit jaar dus nog € 9.000 voordeel krijgen per Euro VI vrachtauto. Doe de subsidieaanvraag wel snel: na 1 januari 2014 mag deze subsidie niet meer uitgekeerd worden.

Een aantal dingen op een rij:
– de subsidie loopt tot 1 januari 2014
– de Amsterdamse subsidie wordt verstrekt op basis van een voor 1 januari 2014 ondertekende aankoopovereenkomst, niet op basis van kenteken (dit betekent dat er in principe ook met terugwerkende kracht aangevraagd kan worden)
– belangrijke voorwaarde voor de Amsterdamse subsidie is dat de aanvrager dagelijks in de Amsterdamse milieuzone rijdt (voor de landelijke subsidie geldt dit niet). Meer informatie over de Amsterdamse milieuzone vindt u op www.amsterdam.nl/milieuzone
– de landelijke subsidie moet los van de Amsterdamse regeling worden aangevraagd. Dit kan via de site van Agentschap NL.
– in tegenstelling tot de Amsterdamse subsidie wordt de landelijke subsidie wel beoordeeld op kenteken. Houdt daar dus rekening mee met uw aanvraag.

Alle informatie over de subsidie vindt u op www.amsterdam.nl/euro6. Voor vragen kunt u contact opnemen met het subsidieloket van de gemeente Amsterdam via 020 – 556 5286. (Bron: Gemeente Amsterdam)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter