Amerikaanse FMC: ‘P3 netwerk had veel goeds kunnen brengen’

809

De Amerikaanse Federal Maritime Commission (FMC) vindt dat de samenwerking van de containerrederijen Maersk, MSC en CMA CGM in de P3-Aliantie ook veel goeds had kunnen brengen. De FMC blijft dan ook achter de goedkeuring van de samenwerking staan.

Amerikaanse FMC: ‘P3 netwerk had ook veel goeds kunnen brengen’Voorzitter Cordero reageert hiermee op de afwijzing van de Chinese autoriteiten voor de samenwerking. ‘Door de samenwerking van containerrederijen in allianties kunnen kosten worden bespaard, maar het kan ook zorgen voor milieuvriendelijker varen. Dat zou kunnen gebeuren door de gezamenlijke inzet van nieuwe grotere milieuvriendelijkere containerschepen. Wij nemen deze voordelen dan ook altijd mee in onze beslissing.’

Goedkeuringen

In maart van dit jaar keurde de FMC de samenwerking van Maersk, CMA CGM en MSC goed. De FMC zag na onderzoek vooralsnog geen grote nadelige gevolgen voor de containervaart. Volgens de FMC veroorzaakte de samenwerking van de containerrederijen niet voor verminderde concurrentie, een mogelijke verhoging van de transportkosten voor verladers of een mindere service. De FMC bleef de Alliantie wel in de gaten houden.

De Europese Commissie keurde de samenwerking van de rederijen in de P3-Alliantie begin juni goed. De Commissie zou de alliantie wel blijven volgen om te kijken of ze blijft voldoen aan Europese wetgeving. (Bron: FMC)

Alles over de P3-Alliantie in het dossier

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief