Amerikaanse actie tegen ZIM vanwege bombardementen Gaza

435

Amerikaanse actievoerders willen zaterdag 2 augustus voorkomen dat containerschepen van de Israëlische containerrederij ZIM kunnen laden en lossen in de haven van Oakland. Onder de naam ‘Block de boat’ voeren ze actie tegen de bombardementen op de Palestijnen.

ZIM breidt AEX1 dienst uitDe schepen van ZIM doen iedere zaterdag de haven van Oakland aan met containers. De actievoerders schrijven op hun Facebookpagina dat ze actie voeren in solidariteit met de Palestijnen. ‘En dan vooral diegenen die in Gaza worden aangevallen en gebombardeerd. Wij zijn solidair met alle families, mannen, vrouwen en kinderen die lijden onder de aanvallen van Israël. Wij roepen dan ook iedereen op naar de haven te komen om te voorkomen dat de containers van twee schepen van ZIM worden overgeslagen.’

Block the boat

De activisten voerden al eerder actie in de haven van Oakland. De haven werd  in 1984 geblokkeerd voor acties tegen Zuid-Afrika en in 2010 eveneens voor de Palestijnen. ‘En we blokkeren het schip opnieuw in 2014!’ (Bron: Block the boat)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief