Ambassadeur geeft vertreksignaal goederenshuttle naar Malmö

748

COEVORDEN – De ambassadeur van Zweden in Nederland, Håkan Emsgård, heeft woensdag op de EuroTerminal  in Coevorden het vertreksignaal voor de eerste goederenshuttle tussen Noord-Nederland en Malmö.

Ambassadeur geeft vertreksignaal goederenshuttle naar MalmöIn minder dan 24 uur staan vrachtwagenladingen uit Noord- en Oost Nederland op de Kombiterminal (in de haven) van het Zweedse spoorwegknooppunt. Met een directe aansluiting op lijndiensten op andere Zweedse bestemmingen als Örebro, Göteborg en Stockholm, maar ook Noorwegen.

Veertig eenheden

De shuttle rijdt drie keer per week tussen beide terminals, met een tussenstop in Bad Bentheim, om daar extra lading te koppelen. Vanuit Zweden brengt de trein opleggers en containers naar Noord- en Oost Nederland, met aansluitingen naar onder andere Rotterdam. Per shuttle is er ruimte voor een kleine veertig eenheden. De lijndienst is een initiatief van de Bentheimer Eisenbahn en de Duitse railoperator Kombiverkehr. Het initiatief krijgt de warme steun van de provincie Drenthe en de gemeenten Emmen en Coevorden, die samenwerken binnen het project Dryport Emmen-Coevorden.

Ontmoeting

De aankomst van de eerste goederenshuttle vanuit Coevorden in Malmö op 29 januari wordt daar gekoppeld aan een ontmoeting tussen ondernemers en politieke bestuurders uit Noord-Nederland en de regio Skåne om de zakelijke en economische relaties tussen beide regio’s te intensiveren en daarmee meer economische activiteit te genereren. De bijeenkomst vormt een opstart naar een verdere versterking van de internationale samenwerking tussen beide regio’s. (Bron: Dryport)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief