Aloys Roemaat Transport gaat oudere chauffeurs duurzaam inzetten

760

Aloys Roemaat Transport begint in november een nationaal pilotproject over duurzame inzetbaarheid van chauffeurs binnen de transportsector. Het project is een initiatief van Gezond Transport Nederland, een organisatie die bedrijven helpt met het realiseren van goede arbeidsomstandigheden en de gezondheid van medewerkers in de transportsector bevordert.

Aloys Roemaat Transport gaat oudere chauffeurs duurzaam inzettenBinnen de pilot gaat het vooral om knelpunten die ontstaan bij chauffeurs van boven de 55 jaar. Uit onderzoek is gebleken dat 3 op de 10 chauffeurs verwacht in de jaren voorafgaand aan hun pensioen hun werk minder goed uit te kunnen voeren dan op dit moment. Er blijkt echter ook dat chauffeurs nauwelijks denken of, dan wel hoe, hij tot aan zijn pensioengerechtigde leeftijd werkzaam kan zijn.

Aangepaste roosters
Aloys Roemaat Transport ziet de noodzaak voor het vergroten van de bewustwording van medewerkers hoe zij tot aan hun pensioen gezond en vitaal kunnen blijven. ‘Er zijn vijftien medewerkers die deelnemen aan deze pilot. Zij wonen in november een themadag bij en er worden aanpassingen gedaan aan bijvoorbeeld de roosters, extra dagelijkse rusttijden en bijvoorbeeld deeltijdpensioen. Alles met als doel om de medewerkers een groter inzicht te geven in hun eigen inzetbaarheid en mogelijke maatregelen om hun beroep zo gezond en vitaal mogelijk uit te kunnen blijven voeren tot aan hun pensioen.’

In februari 2014 wordt de pilot geëvalueerd en mogelijk vertaald naar een sectorbrede toepassing in de CAO.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter