Almere met Scania Euro 6 op weg naar afvalloze stad

688

De gemeente Almere heeft twee nieuwe Scania inzamelvoertuigen van het type P 280 en een P 250 in gebruik genomen. De drie-assers zijn voorzien van de schone Euro 6 motor. Geesink verzorgde de opbouw en de Scania vestiging in Nijkerk leverde de voertuigen af.

De Scania’s worden ingezet om oud papier en karton in de stad op te halen. Almere heeft op dit moment meer dan 195.000 inwoners die in totaal zo’n 11 miljoen kilo papier per jaar aanbieden. Dat vraagt om intensieve inzet van de voertuigen. Omdat Almere een duurzame en groene stad wil zijn, is het Almere met Scania Euro 6 op weg naar afvalloze stadbelangrijk de papierinzameling op een schone en milieubewuste manier te doen. De Scania’s met schone en zuinige Euro 6 motor dragen hier aan bij. Zo is er sprake van beduidend minder uitstoot van fijnstof en is het geluidsniveau van de motoren laag. Dit zorgt voor een gezondere en prettige leef- en werkomgeving.

Stad zonder afval
Almere wil een stad zonder afval worden. Het doel is om in 2020 gemiddeld nog maar 50 kilo restafval per persoon per jaar over te houden. Dat betekent dat de gemeente er alles aan doet om zo veel mogelijk grondstoffen gescheiden in te zamelen. Daarom is er ook geïnvesteerd in een twee-assige Scania P 250 Euro 6 met kipperbak en een Hiab 088 autolaadkraan. Deze vrachtwagen maakt het mogelijk om in wijken met smalle straatjes en moeilijk bereikbare plekken te komen, zodat ook daar grofvuil gesorteerd kan worden opgehaald. Al met al koerst Almere af op een duurzame, groene en afvalloze samenleving, waar Scania graag deel van uitmaakt. (Bron: Scania)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter