Grootste schip ter wereld verder onder de naam Pioneering Spirit

1077

ROTTERDAM – Het grootste schip ter wereld Pieter Schelte gaat verder onder de naam Pioneering Spirit. Dat heeft offshorebedrijf Allseas vandaag bekend gemaakt.

Vrijdag werd bekend dat Allseas de Pieter Schelte toch een andere naam ging geven. Allseas kreeg de afgelopen veel commentaar op de naam vanwege het het SS-verleden van oprichter Pieter Schelte.

Voor wie er niet bij kon zijn; de Pieter Schelte in zes video’sOnder meer de Britse vakbond Unite the Union vroeg om de naamsverandering. De Pieter Schelte gaat aan de slag voor Shell. Allseas kreeg de opdracht om met het schip drie Brent platforms op het Britse continentale plat te verwijderen en te vervoeren. De vakbond begon een petitie om de naam van het schip te veranderen of dat Shell voor een andere manier kiest voor het ontmantelen van de platforms.

Pijnlijk

CEO Edward Heerema van Allseas schreef eerder in een brief dat het oorlogsverleden van Pieter Schelte Heerema nog steeds moeilijk en pijnlijk is voor de familie en voor vele anderen. Edward nam ook uitdrukkelijk afstand van zijn vaders sympathieën in de Tweede Wereldoorlog. ‘De naamgeving van het schip weerspiegelt wat wijlen Pieter Schelte Heerema heeft bereikt, die is van grote betekenis geweest voor de ontwikkeling van offshore olie- en gasproductie, tot de dag van vandaag.’

Meer over de Pieter Schelte:
Edward Heerema: ‘Geen nieuwe naam voor Pieter Schelte’
Pieter Schelte levert 440 bedrijven 700 miljoen euro op
Voor wie er niet bij kon zijn; de Pieter Schelte in zes video’s
Alles over de Pieter Schelte, het grootste schip ter wereld

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief