Alleen drinkwater in 2015 duurder in de Haven van Gent

795

GENT – Het Havenbedrijf Gent voert voor 2015 geen algemene prijsverhoging door. Zowel voor het afmeren van een schip als voor het gebruik van allerlei diensten in de haven blijven in 2015 de prijzen op hetzelfde niveau als in 2014. Alleen drinkwater wordt duurder.

Alleen drinkwater in 2015 duurder in de Haven van GentDe handhaving van de prijzen is ingegeven door de lage inflatie. Voor 2014 voerde het Havenbedrijf eind vorig jaar ook maar een bescheiden verhoging van de tarieven voor havengelden en diensten door. Met een toename van 1% bleef het hiermee toen zelfs onder het cijfer van de indexering. Hiermee was de haven van Gent al marktconform met de havens in de regio. Gezien de prijzen voor 2015 op hetzelfde niveau blijven, is dit nu zelfs nog meer het geval.

Uitzondering

De enige uitzondering op de regel is een kleine prijsverhoging voor de levering van drinkwater aan binnenvaart- en zeeschepen daar de externe partners hun prijzen verhoogden. Voor het gebruik van het haveninformatiesysteem ENIGMA dient voortaan niet meer betaald te worden.

Diensten en afmeren

Het tariefreglement legt de tarieven voor het gebruik van de havengronden en de havenrechten vast. Elk vaartuig dat in de haven afmeert, dient daarvoor immers een bepaalde som te betalen. Het tariefreglement bepaalt ook wat klanten aan het Havenbedrijf Gent moeten betalen voor het gebruik van allerlei diensten in de haven. Bijvoorbeeld voor het gebruik van de brandblusboot of voor het leveren van drinkwater aan binnenvaart- en zeeschepen. (Bron: Haven Gent)

Meer nieuws over de haven van Gent:
Ruim een miljoen voor Bio Base Europe Pilot Plant in haven Gent
Galloo Gent gaat zes Franse marineschepen slopen
Gent is beste drogebulkhaven

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief