Alle containers gezonken deel MOL Comfort op de zeebodem

976

Alle containers die op het gezonken achterste deel van het gebroken containerschip MOL Comfort stonden, zijn naar de zeebodem verdwenen. Volgens de reder drijven er geen containers meer en zijn ze allemaal naar de vier kilometer diepe bodem van de Indische Oceaan gezonken.

Achterste deel MOL Comfort zinkt naar vier kilometer diepteHet achterste gedeelte van de MOL Comfort zonk 26 juni. Toen meldde rederij Mitsui O.S.K. Lines (MOL) dat er nog een aantal containers op de golven dreef. De patrouilleboten die op de plek aanwezig zijn, zien nu geen containers meer drijven.

Het voorste deel van de MOL Comfort is volgens Muto nog wel steeds veilig en heeft een groot deel van de containers nog aan boord. Slepers zijn inmiddels bezig dat deel naar de Perzische Golf te slepen.

Breken

De MOL Comfort van Mitsui O.S.K. Lines brak maandag 17 juni op de Indische Oceaan onderweg van Singapore naar Jeddah. Het weer was slecht. Door nog onbekende oorzaak knakte het schip midscheeps en stroomde water binnen. De 26 bemanningsleden, 11 Russen, 1 Oekraïner en 14 Filippijnen, sprongen in de reddingsboten. Ze werden allemaal gered door passerende schepen. Het was volgens de rederij toen onmogelijk nog op eigen kracht verder te varen.
De MOL Comfort heeft een capaciteit van 7.041 teu. Het schip is in 2008 gebouwd en vaart onder de vlag van de Bahamas.

Inspecties

Volgens de rederij is nog onbekend hoe het breken van de MOL Comfort op 17 juni heeft kunnen gebeuren. Om de oorzaak te achterhalen, is Mitsubishi Heavy Industries als de bouwer van het schip aan een onderzoek begonnen. Klassebureau Nippon Kaiji Kyokai, ClassNK gaat samen met de scheepsbouwer de zes zusterschepen inspecteren. Dit zijn de MOL Creation, MOL Charisma, MOL Celebration, MOL Courage, MOL Competence en de MOL Commitment. De inspecties kunnen mogelijk aan het licht brengen wat het breken van de  MOL Comfort heeft veroorzaakt en voorkomen dat opnieuw een van de schepen op zee breekt. (Foto’s gCaptain.com)

Meer nieuws over de MOL Comfort