Allard Castelein nieuwe CEO Havenbedrijf Rotterdam

458

Allard Castelein wordt per 1 januari president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam. De in Rotterdam geboren en getogen Castelein (1958) is nu Vice President Environment van Royal Dutch Shell. De twee aandeelhouders, de gemeente Rotterdam en de Staat, hebben Castelein benoemd als opvolger van Hans Smits. Deze verlaat eind december na een periode van negen jaar het Havenbedrijf.

Allard Castelein nieuwe CEO Havenbedrijf RotterdamAllard Castelein is sinds 1987 werkzaam bij Shell. Een afwisselende carrière binnen deze multinational bracht hem op uiteenlopende managementfuncties op het gebied van onder andere commercie, productie en strategie. Momenteel is Castelein verantwoordelijk voor alle milieuaspecten van Royal Dutch Shell wereldwijd en in deze positie onderhoudt hij tevens de relatie met de vele internationale en nationale belangengroeperingen op dit gebied. Castelein heeft de afgelopen 26 jaar gewerkt bij een reeks verschillende bedrijfsonderdelen in onder andere Rotterdam, Londen, het Midden Oosten en het Verre Oosten.

De Raad van Commissarissen en de aandeelhouders zijn ervan overtuigd dat Allard Castelein met zijn buitengewoon brede, internationale ervaring in de petrochemische industrie, met zijn managementkwaliteiten, met zijn ruime ervaring in complexe, maatschappelijk gevoelige dossiers én als persoon zeer goed gekwalificeerd is om het Havenbedrijf de komende jaren te leiden.

twitter