Alexander Von Humboldt op maidentrip in Verenigde Arabische Emiraten

769

Alexander Von Humboldt op maidentrip in Verenigde Arabische EmiratenDe Alexander Von Humboldt van rederij CMA CGM is op haar maidentrip aangekomen op de Khorfakkan Container Terminal in Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten. Havenbeheerder Gulftainer heette het schip welkom.

De Alexander Von Humboldt is een zusterschip van de CMA CGM Marco Polo. De Marco Polo doet al regelmatig de Khorfakkan Container Terminal aan.
De Alexander Von Humboldt en de Marco Polo waren tot voor kort, voor de komst van de Triple-E schepen van Maersk, met ruim 16.000 teu de grootste containerschepen in de wereld. De schepen zijn 396 meter lang (vier voetbalvelden) en 54 meter breed.
Volgens directeur Peter Richards van Gulftainer is de Khorfakkan Container Terminal een van de weinige terminals in de regio die de megacontainerschepen kunnen ontvangen.

Maidentrip
De Alexander Von Humboldt gaat na de Verenigde Arabische Emiraten door naar het Maleisische Port Klang. Daar komt het begin juli aan. Daarna gaat het verder naar het Chinese Ningbo, waar het schip 10 juli aankomt.

Meer over de grootste containerschepen:
DP World viert uitbreiding Jebel Ali met komst MSC La Spezia
Haven Zeebrugge verdiept kade voor ontvangst 18.000 TEU schepen
Eerste Triple-E van Maersk heet Mærsk Mc-Kinney Møller
955.250 liter verf voor eerste Maersk Triple-E
Doop CMA CGM Alexander von Humboldt 30 mei in Hamburg

twitter