Alexander Sakkers (ex-TLN) nieuwe voorzitter NIWO

533

Alexander Sakkers is de nieuwe voorzitter van de Raad van Beheer van de NIWO. Hij volgt de drs. M.C. van der Harst op, die het voorzitterschap eind juni neerlegde.

Alexander Sakkers (ex-TLN) nieuwe voorzitter NIWOAlexander Sakkers was tot voor kort voorzitter van Transport en Logistiek Nederland, hij vervulde deze rol ruim 6 jaar. Tijdens de vergadering van de Raad van Beheer werd ook een nieuwe vice-voorzitter gekozen, te weten mevrouw J.G.M. de Rijk-Heeren.

Over NIWO 

De NIWO verleent op grond van de Wet wegvervoer goederen de vergunning voor beroepsgoederenvervoer over de weg. Elk transportbedrijf in Nederland dat beroepsgoederenvervoer over de weg verricht moet in bezit zijn van deze vergunning. Op dit moment zijn er bijna 12.000 bedrijven in bezit van een geldige (Euro)vergunning, die samen 100.000 voertuigen inzetten.

Raad van Beheer
De NIWO wordt bestuurd door een Raad van Beheer. De Raad bestaat uit vertegenwoordigers van wegvervoerorganisaties: TLN, VERN, EVO, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen. Daarnaast telt de Raad twee door de minister van Infrastructuur en Milieu benoemde onafhankelijke leden, van wie er een voorzitter is. De directeur van de NIWO is secretaris van de Raad van Beheer.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter