Alewijnse gaat Polarcus Naila volledig elektrische ombouwen

494

Systems integrator Alewijnse Marine Systems heeft een contract getekend voor de volledige elektrische ombouw van seismisch schip Polarcus Naila. Het ultra-moderne, 12 streamer 3D/4D seismische schip arriveert in februari 2014 bij de Damen-werf Shipdock Amsterdam voor een refit van 35 dagen.

De ombouw betreft de vervanging van de huidige thrusters. Shipdock Amsterdam schakelt Alewijnse in voor de elektrische reparaties en modificaties aan de Naila.

Korte doorlooptijd
Omdat alle werkzaamheden aan Polarcus Naila binnen vijf weken moeten worden afgerond, stelt Alewijnse een projectteam van dertig technici aan om er zeker van te zijn dat de werkzaamheden op tijd en volgens de specificaties worden uitgevoerd. Tijdens de ombouw voert Alewijnse werkzaamheden uit aan diverse systemen aan boord van Polarcus Naila. Het voornaamste werk is het leveren, installeren en aansluiten van vier kilometer voedingskabels voor de nieuwe machinekamers.
De opdracht bestaat daarnaast uit het leveren en in bedrijfstellen van nieuwe verlichting, alarminstallaties, telefoonsystemen, breakers, davits en winches. Ook zal Alewijnse modificaties uitvoeren aan een aantal switch board systemen aan boord.

Polarcus Naila
Polarcus Naila is een ultra-modern, 12 streamer 3D/4D seismisch schip. Het schip maakt deel uit van een vloot van zeven schepen van marine geofysical bedrijf Polarcus. De Polarcus Naila is opgeleverd in 2010 met een ULSTEIN SX124 ontwerp. Het schip beschikt over de nieuwste maritieme systemen voor seismische technologie.

Het internationale moederbedrijf Polarcus levert marine seismische diensten en multi-client projecten aan de olie- en gasindustrie. (Bron: Alewijnse)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter