Aktie in Transport: Petitie tegen uitbreiding Schengen

645

Het actiecomité van Aktie in de Transport heeft op de website petitie.nl de mogelijkheid geopend tot het tekenen tegen de uitbreiding van het Akkoord van Schengen. Aktie in de Transport wil hiermee het Duitse veto tegen de uitbreiding steunen om de grenscontroles voor Roemenen en Bulgaren in stand te houden.

De petitie

Wij,

Chauffeurs en transportondernemers

actietransportAls we terugkijken in de tijd weten wij allemaal waar de ‘ellende’ is begonnen. Het ondertekenen van het Schengen Akkoord door Nederland en andere landen van Europa. Hiermee was de start voor bijvoorbeeld Polen, om hun markt te verleggen en chauffeurs deze kant op te krijgen. Dit heeft voor de nodige commotie gezorgd, waar we tot op de dag van vandaag de gevolgen van dragen.

Nu wil men, de EU in Straatsburg, ook de Roemenen en Bulgaren toelaten. Roemenie en Bulgarije zijn namelijk 1 januari 2007 toegetreden. Men kan maximaal 7 jaar uitstelllen voordat daadwerkelijk gebruik gemaakt kan worden van vrij verkeer van personen, goederen en diensten. Op 1 januari 2014 loopt dit af en heeft Roemenie en Bulgarije ‘vrije doorgang’.

Het Veto tegen het Schengen Akoord, waar we nu voor in aktie komen, betreft het steunen van deze Veto betreffende het instant houden grenscontroles voor de Roemenen en Bulgaren.

Als het Schengen Akkoord verleend zal worden aan deze landen, dan is het leed niet te overzien voor onze chauffeurs. Polen heeft het bewijs al geleverd. Daarom zeggen wij; STEUN ONS!!!!

In de aanloop naar deze aktie hebben wij contact gehad met België, Denemarken, Italie, Zweden en Duitsland. Deze steunen ook onze aktie.

Teken de petitie