AIDAsol opent cruiseseizoen in Zeebrugge

879

Het cruiseschip AIDAsol van rederij AIDA Cruises heeft vandaag het hoogseizoen voor de cruisevaart in de haven van Zeebrugge geopend.De AIDAsol heeft 2.484 personen van achttien verschillende nationaliteiten en 640 bemanningsleden uit negentien verschillende landen aan bord. Het schip is 253 meter lang en 37 meter breed.

De haven van Zeebrugge is de grootste cruisehaven van Vlaanderen. Samen met de haven van Oostende werkt het havenbestuur van Zeebrugge sinds 2009 aan de promotie AIDAsol opent cruiseseizoen in Zeebruggevan de regio als cruisebestemming. Die inspanningen gebeuren onder de noemer Belgian Coast Cruise Project.  De havens worden daarin bijgestaan door Bob Harrison, een expert met 30 jaar maritieme cruise-ervaring.

Miami
Momenteel bevinden verschillende vertegenwoordigers van het Zeebrugse havenbestuur zich samen met de private sector in Miami, voor de grootste cruiseconferentie ter wereld, Cruise Shipping Miami.

In 2013 kwamen 108 cruiseschepen met 448.000 passagiers naar Zeebrugge. Voor dit jaar staat de teller voorlopig ook op 108, maar de aanvragen lopen nog binnen. (Bron: Haven Zeebrugge)

Volg TotaalTrans op Twitter