Agrifirm Feed blij met grotere schepen over Zuid-Willemsvaart

658

Mengvoederbedrijf Agrifirm Feed in Veghel is blij met de opwaardering van de Zuid-Willemsvaart. ‘Straks kunnen we onze aanvoer namelijk voor een groot deel efficiënter regelen met grotere schepen’, vertelt directeur Peter Boudeling.

Agrifirm Feed voert per schip grote hoeveelheden grondstoffen aan naar Veghel. Via de eigen kade aan de Zuid-Willemsvaart worden de grondstoffen gelost en ingenomen in de fabriek.

Van klein naar groot schip
Agrifirm verwacht veel voordeel te halen uit de opwaardering van de Zuid-Willemsvaart. ‘We kunnen straks grotere schepen inzetten voor Agrifirm Feed blij met grotere schepen over Zuid-Willemsvaartonze bevoorrading. Nu gaat het alleen om schepen met 500 ton vracht; straks kunnen we schepen die 1.500 ton vracht vervoeren binnenhalen. Grote schepen die uit Duitsland komen, kunnen straks rechtstreeks doorvaren naar de loskade. Nu moet dit type schepen de vracht nog overladen op kleinere schepen of soms zelfs op vrachtwagens. Straks hoeft dat niet meer. Daar zijn we heel erg blij mee.’

Efficiënter
De werkzaamheden hebben voor de logistiek van het bedrijf echter wel wat voeten in de aarde. Goede communicatie over de werkzaamheden is dan ook van groot belang voor de bedrijfscontinuïteit. ‘Zowel Rijkswaterstaat als de aannemer houden rekening met onze wensen. Ook waarschuwen ze ons steeds ruim van tevoren als we onze kade als gevolg van de werkzaamheden een paar dagen niet kunnen gebruiken.’

Dankzij de goede communicatie kan Agrifirm de eigen planning steeds aanpassen op de werkzaamheden. ‘Zo kunnen we tijdig onze voorraden vergroten, waardoor de productieprocessen niet in gevaar komen, ook al kan er tijdelijk geen aanvoer plaatsvinden.’ (Bron: Rijkswaterstaat)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief