Afval en windmolens op terrein Amsterdam Container Terminal

645

Het voormalige terrein van Amsterdam Container Terminals (ACT) krijgt een nieuwe bestemming. Het terrein wordt een overslagplek voor afval en de aanvoer en gedeeltelijke montage van windmolens.

In 2012 besloot Hutchison Port Holdings als eigenaar van ACT de terminal te sluiten omdat er te weinig vraag was uit de markt voor de nieuwe terminal. Zo’n elf jaar eerder werd de terminal geopend onder de naam Ceres Paragon. De gemeente Amsterdam stak tientallen miljoenen euro’s in het project om de concurrentie met de Afval en windmolens op voormalig terrein Amsterdam Container TerminalsRotterdamse haven aan te gaan.

Tevreden

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied tekende onlangs de vergunning voor ACT. Het Havenbedrijf Amsterdam is tevreden dat de vergunning is verleend en ziet de ontwikkelingen van de activiteiten van de ondernemers positief tegemoet. ‘Het betreft een bijzondere vergunning omdat de mogelijkheid blijft bestaan om de terminal geheel voor de overslag van containers te gebruiken maar ook voor onder meer de overslag van  afval in containers en projectlading.’

Overslagactiviteiten

De bedrijven CWT-Sitos, MEO en Thor Shipping gaan in samenwerking met ACT nieuwe overslagactiviteiten ontplooien. Een eerste project heeft men al geacquireerd. Het betreft de aanvoer en gedeeltelijke montage van windmolens voor het windmolenpark in het IJsselmeer bij Urk in 2015. Nu de vergunning definitief is kan ACT ook voor andere windmolenprojecten logistieke diensten aanbieden en andere ladingstromen acquireren. (Bron: Havenbedrijf Amsterdam/Foto: Jesse Gosse)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief