Afscheid van aftredende voorzitter Sakkers TLN

548

Alexander Sakkers treedt per 23 mei terug als algemeen voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN). Hij doet dit volgens het bestuur van TLN vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

TLN is Alexander Sakkers bijzonder erkentelijk voor zijn betrokkenheid bij het beroepsgoederenvervoer over de weg, de logistieke dienstverlening in het algemeen en zijn succesvolle inzet in de behartiging van de belangen van de vereniging en haar leden gedurende de afgelopen zes jaren.

Fiscaal jurist
Mr. A.Th.H. (Arthur) van Dijk (1963) volgt Sakkers op als voorzitter. Arthur van Dijk was bijna 10 jaar wethouder in de gemeente Haarlemmermeer. Hij richtte zich vanuit zijn publieke rol onder andere sterk op de private sector en in het bijzonder ook op Transport en Logistiek. Zo had Arthur van Dijk onder andere Economische Feestje voor aftredende voorzitter TLNZaken, Ondernemerschap en meer specifiek ook de ontwikkeling van de logistieke ‘hotspot’ Schiphol in zijn portefeuille. De focus op het stimuleren en faciliteren van ondernemerschap voor de BV Nederland en ook de regio stond hierbij voor Arthur van Dijk centraal.
Arthur van Dijk is fiscaal jurist met ruime ervaring en beschikt over een groot politiek en ambtelijk netwerk. In Den Haag heeft hij zijn sporen verdiend als plaatsvervangend Directeur Criminaliteitsbestrijding bij het Ministerie van Justitie en Hoofd Internationale Zaken bij het Ministerie van Financiën.

Hart
Arthur van Dijk heeft zich de afgelopen jaren sterk ingezet voor de sector Transport en Logistiek. Niet alleen bij de ontwikkeling van de logistieke bedrijvigheid op en rond luchthaven Schiphol, maar ook was Arthur van Dijk voorzitter van de Amsterdam Connecting TRADE (ACT) en de Amsterdam Logistic Board. Tevens was hij lid van het Dagelijks Bestuur van de Vereniging Amsterdam Airport Area (AAA). Zijn passie voor Transport en Logistiek kon hij ook kwijt als bestuurlid van de Stuurgroep Greenport Aalsmeer en als lid van het Platform Regionaal Economische Structuurversterking Noordvleugel.