Afkoop hypotheekschuld op ms Evolution en ms Evidence

678

Afkoop hypotheekschuld op ms Evolution en ms EvidenceDe Commerzbank scheldt gemiddeld bijna 40% van de hypotheekschuld van het ms Evolution en ms Evidence kwijt. Om de restschuld te kunnen voldoen worden nieuwe obligaties uitgegeven. Daar zijn de participanten in de twee schepen mee ingestemd.

De aanleiding voor de uitgifte is het besluit van Commerzbank AG om zich terug te trekken uit de markt van scheepvaartfinanciering. Commerzbank AG toonde zich volgens JR Shipping bereid aan de rederijgroep het exclusieve recht te gunnen om de per 1 januari 2014 nog uitstaande hypotheekschuld (€ 4.366.000,- bij de Evolution, de € 546.080,- als krediet op rekening-courant en € 3.666.800,- bij de Evidence) tegen een eenmalige afkoopsom van € 2.500.000,- per schip te vereffenen. ‘Deze kwijting van gemiddeld bijna 40% is een unicum in de scheepvaartwereld. Om deze uitzonderlijke kans te verzilveren, worden ms Evolution en ms Evidence obligaties uitgegeven, bedoeld om de transactie te financieren.’

7%
Gezien de bijzondere aanleiding en de unieke positie voor obligatiehouders van eerste hypotheekrecht, is de uitgifte van deze obligaties volgens JR Shipping te karakteriseren als Secured Opportunity Investment. Inleggen kan vanaf 10.000 euro tegen een vaste jaarlijkse rente van 7%.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter