AEO-status voor European Gateway Services

513

De Nederlandse Douane heeft European Gateway Services de status Authorised Economic Operator (AEO) toegekend. Hierdoor profiteert European Gateway Services van belangrijke douanevereenvoudigingen. Meerdere achterlandroutes van European Gateway Services zijn nu bovendien van begin tot eind volledig  AEO-gecertificeerd. Dit zorgt voor betrouwbare en veilige supply chains.

De AEO-certificering is een volgende stap in de dienstverlening van European Gateway Services. Doordat eerder al in Rotterdam de ECT Delta Terminal en Euromax Terminal Rotterdam het AEO-predicaat verkregen en in het binnenland ook de inlandterminals MCT Moerdijk, TCT AEO-status voor European Gateway ServicesVenlo, DeCeTe Duisburg en TCT Belgium de AEO-status hebben, kunnen klanten op deze routes via European Gateway Services maximaal profiteren van douanevereenvoudigingen en betrouwbare ketens.

Achterland
European Gateway Services biedt als dochteronderneming van ECT achterlandvervoer aan. Verspreid over Europa beschikt European Gateway Services over een groeiend netwerk van inlandterminals die middels hoogfrequente spoor- en binnenvaartdiensten verbonden zijn met deepsea terminals in Rotterdam en andere havens.

Maasvlakte Transport
Als onderdeel van European Gateway Services is ook Maasvlakte Transport AEO-gecertificeerd. Maasvlakte Transport is als wegvervoerder gespecialiseerd in het transport over korte afstanden, met name tussen de deepsea-terminals op de Maasvlakte en de douanescan, distributiecentra en warehouses in de directe omgeving. De AEO-status zorgt voor verdere stroomlijning van dit vervoer. (Bron: European Gateway Services)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief