Rijkswaterstaat: ‘Neem genoeg koud drinken mee onderweg’

710

UTRECHT – Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de komende week voldoende koud drinken mee te nemen vanwege de verwachte hittegolf.

Advies Rijkswaterstaat: 'Voldoende koud drinken voor onderweg'‘In een file kan de temperatuur in voertuigen snel oplopen tot tropische hoogte, zeker als er geen airco aanwezig is. Vertraging van een kwartier of half uur door bijvoorbeeld een ongeval of pechgeval, die normaliter niet tot grote problemen leidt, kan bij extreme weersomstandigheden heel onaangenaam zijn.’

Koud water

Door koud water te drinken, blijft de waakzaamheid op peil. Wie voldoende drinkt, kan daarna zweten en warmte kwijtraken. Extra eten werkt volgens de hoogleraar bij hoge temperaturen averechts, omdat bij de vertering warmte vrijkomt.

Een andere tip is in de file alle ramen van een auto (die geen airco heeft) open te zetten om nog een beetje wind te vangen. En ook zonnebrandcrème is handig om mee te nemen.

Advies

In het weekend zal het extra druk op de snelwegen zijn vanwege de start van de Tour de France in Utrecht (zaterdag), de etappe van Utrecht naar Neeltje Jans in Zeeland (zondag) en het begin van de schoolvakanties in Noord-Nederland.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief