Adpo opent eerste Belgische LNG-tankstation

491

Logistieke dienstenverlener Antwerp Distribution and Products Operations (Adpo) heeft woensdag in de Antwerpse haven het eerste tankstation voor LNG in België in gebruik genomen.

In tegenstelling tot LPG werd LNG (vloeibaar aardgas) in België nog niet gebruikt als brandstof voor trucks. Onder meer in Nederland zijn Adpo opent eerste Belgische LNG-tankstationLNG-tankstations wel al in gebruik. Adpo kocht al tien LNG-vrachtwagens, maar wil op termijn alle vijftig trucks vervangen. De tien hybride trucks kosten het bedrijf 1,2 miljoen euro, maar het bedrijf denkt dat binnen vier jaar terug te verdienen. Het hoopt ook nieuwe klanten aan te trekken dankzij het LNG-station.

Goedkoper
LNG zou volgens een studie van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) tegenover diesel 90 procent minder milieuschade berokkenen, door een lagere uitstoot van fijn stof, CO2 en stikstof. De trucks zouden ook minder geluid maken.
LNG is ook goedkoper, zeggen de initiatiefnemers. Per 100 kilometer kost diesel 36,4 euro, terwijl dat voor LNG 27 euro is. (Bron: Havenbedrijf Antwerpen)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief