ADN-app voor de binnenvaart nu te downloaden

883

ROTTERDAM – De ADN-app voor de binnenvaart van Beurtvaartadres en het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) is nu verkrijgbaar. De basisversie van de app is gratis te downloaden in App Store en Google Play.

Met de ADN-app past de complexe regelgeving voor het vervoer van gevaarlijke stoffen in de binnenvaart in de broekzak. En hoewel de schipper een gediplomeerde veiligheidsadviseur is, is de app ook voor hem handig.

ADN-app voor de binnenvaart nu te downloadenDe ADN-app geeft op een gebruiksvriendelijke manier antwoord op de meest gangbare operationele vragen:
– Wat betekenen de gevaarsaanduidingen?
– Met welke seinvoering heb ik te maken?
– Welke tekst hoort er op het vervoersdocument?
– Zijn er bijzondere instructies waar ik rekening mee moet houden?
en andere vragen als
– Heb ik te maken met samenladingsverboden?
– Of met beperkingen in de vervoerde hoeveelheden?

Tabel A en C

De app is geschikt voor iedereen die operationeel met het ADN te maken heeft. Planners, laders, lossers en schippers. Onze ervaring met de ADR-app leert dat ook handhavers en ministeries graag gebruik maken van de app.

In de ADN-app kunt u op basis van het UN-nummer de gegevens zoeken zoals vermeld in tabel A en C van het ADN. De app toont zowel de waardes uit de tabel als de onderliggende uitleg in het ADN. U ontvangt alleen de gegevens die u wenst te zien. U kiest dus eerst ‘drogeladingschip’ (tabel A) of ‘tankschip’ (tabel C); daarna krijgt u uw gegevens overzichtelijk in beeld.


Downloaden

De ADN-app is nu beschikbaar in de App Store en Google Play. U kunt hem gratis downloaden. Dan beschikt u over de beperkte functionaliteit en de data uit het ADN2013. Met een in-app-aankoop schaft u de ADN2015-data aan en de uitgebreide functionaliteit. (Bron: Beurtvaartadres)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief