Actievoerders veroorzaken files

628

Actievoerende vrachtwagenchauffeurs zijn onderweg naar de actiebijeenkomst en veroorzaken inmiddels vanwege het langzaamaan rijden een enkele file. FNV-bestuurder Henri Jansen verontschuldigt zich: ‘Sorry voor overlast op de A12 en A28. Boze chauffeurs kunnen helaas niet anders. Voor klachten kunt u terecht bij TLN.

Actievoerders veroorzaken filesDe chauffeurs vertrokken rond half vanaf de vijf locaties verspreid door het hele land. Er werd verzameld bij Beverwijk (A9), Nunspeet (A28), Rotterdam (A15), Gilze (A58) en Arnhem (A12) en rijden naar de A2. Momenteel is het nog niet duidelijk hoeveel chauffeurs gehoor geven aan de oproep.

Volgens de Verkeers Informatie Dienst (VID) doen er 225 voertuigen mee aan de actie. FNV Bondgenoten spreekt van 400 actievoerende chauffeurs. ‘Alle groepen, behalve die uit Rotterdam, rijden niet harder dan 60 kilometer per uur. De politie begeleidt de colonnes. Op de A12 zorgt de actie voor een file van 6 kilometer tussen Veenendaal en Driebergen. Inmiddels staat op de A28 Amersfoort – Utrecht 9 kilometer file tussen Maarn en knooppunt Rijnsweerd. De vertraging bedraagt ongeveer 25 minuten. (Bron: VID/Foto: FNV via Twitter)

Lees ook:
Acties wegtransport beginnen; poorten bedrijven op slot
CNV-kaderleden verwerpen akkoord over SOOB-cao
FNV houdt startmanifestaties voor acties in het wegvervoer
EVO 24 uur per dag paraat bij mogelijke acties chauffeurs
Vrachtwagenchauffeurs gaan eind volgende week actievoeren
FNV zoekt actievoerders

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief