Acties bij Brink’s; geen nieuwe bankbiljetten in geldautomaten

627

UTRECHT – De vakbonden FNV en CNV gaan vanaf zaterdag acties houden bij geldtransportbedrijf Brink’s. Dat betekent dat het personeel van Brink’s de geldautomaten niet bijvult. Woensdagnacht liep het ultimatum van de bonden af.

Komst GSN kan 850 banen bij Brink’s gaan kostenWoensdag werd bekend dat de Amerikaanse moeder van Brink’s geldtransport, haar aandelen heeft overgedragen aan de Stichting Continuïteit Brink’s Nederland. De bestaande plannen om te reorganiseren, waarbij 600 van de 1.000 arbeidsplaatsen verdwijnen, blijven echter bestaan.

Sociaal

Daarom houden de bonden vast aan een goed sociaal plan voor het personeel. Bestuurder Meindert Gorter: ‘Dit kan door werknemers binnen Brink’s te herplaatsen; of bij Geld Service Nederland (GSN); of ze via een mobiliteitscentrum buiten de sector aan een baan te helpen.’

De bond wil dat het sociaal plan vier jaar geldt: tot eind 2018. ‘Juist omdat de toekomst zo onzeker is, willen we ook aan de achterblijvers die nog wel werk hebben meer zekerheid bieden.’

GSN

De verloren contracten van Rabobank en SNS Bank vormen de basis van de reorganisatie bij Brink’s, dat ongeveer 600 banen gaat kosten. Een deel van het ervaren personeel zou dan ook in principe aan de slag kunnen bij GSN en zijn onderaannemers. Dat kan met goede afspraken. ‘Maar Brink’s heeft bijna niets voor zijn mensen over: er is volgens Brink’s slechts budget voor een regeling voor eentiende van de 450 werknemers die zeker moeten vertrekken.’ (Bron: FNV)

Meer nieuws over Brink’s:
CNV wil overleg met Rabobank en Brink’s over banenverlies
FNV: ‘Niemand bij Brink’s is zijn baan zeker’
Vakbonden houden landelijke actiedag bij Brink’s Nederland
Brinks mag geen gewapende beveiligers inzetten

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief