Actie voor transport cao bij EVO-congres

643

Een delegatie van CNV Vakmensen heeft op woensdag 5 juni een onaangekondigd bezoekje gebracht aan het congres van verladersorganisatie EVO.

Thema van het EVO-congres was ‘Samen uitdagingen aangaan’. Laat dat nou net ook van toepassing zijn op het vastgelopen cao-overleg beroepsgoederenvervoer. De logo EVO grijs140.000 werknemers in de sector zitten inmiddels al ruim 5 maanden zonder cao. Reden temeer om de EVO-leden fijntjes te wijzen op hun verantwoordelijkheid.

De chauffeurs deelden nieuwsbrieven uit aan de congresdeelnemers. In de brief roept CNV-onderhandelaar Tjitze van Rijssel de EVO-leden op om inderdaad de uitdaging aan te gaan en zelf ook bij te dragen aan een oplossing van het conflict. ‘Door een kleine verhoging van de vrachttarieven maakt u het mogelijk dat de chauffeurs en overige werknemers in de sector een fatsoenlijk loon krijgen. Daarmee komt er rust in de sector en kan weer verder gewerkt worden aan de verdere ontwikkeling van de bedrijfstak. CNV Vakmensen roept u op om alles in het werk te stellen om de cao beroepsgoederenvervoer tot stand te brengen. Dit is in ieders belang.’ (Bron: CNV Vakmensen)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief