Actie tegen IKEA

474

Op internet is een actie gestart tegen sociale dumping van woonwarenhuis IKEA. Volgens de initiatiefnemers BTB/ABVV en FNV Bondgenoten verloren door sociale dumping in Europa al duizenden vrachtwagenchauffeurs hun baan.

Actie tegen sociale dumping in wegtransport van IKEA‘Transportfirma’s hebben vestigingen opgericht in Bulgarije, Slovenië, Slowakije, Polen en in andere landen. Ze werven chauffeurs aan in deze landen, en daarna komen die chauffeurs naar België en Nederland voor wel drie tot negen maanden. Ze zijn verplicht in hun vrachtwagen te leven. Meer zelfs, ze worden niet betaald volgens de geldende regels. En de cabotagewetgeving wordt niet altijd nageleefd.’

IKEA

IKEA is volgens de Belgische vakbond BTB/ABVV en FNV Bondgenoten ook schuldig aan sociale dumping. ‘De transportfirma met wie ze werken in België en Nederland gebruikt deze technieken ook. Zowel BTB/ABVV als FNV Bondgenoten hebben IKEA hierover al ingelicht, maar IKEA schuift alle verantwoordelijkheid van zich af.’ (Bron: Labourstartcampaigns)

Meer nieuws over IKEA:
Bulgaarse chauffeur bivakkeert negen maanden op parking IKEA
Uitbuiting bij lokale transporten IKEA Nederland en België
IKEA: ‘Onze transporteurs voldoen aan de wetgeving’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief