Actie in de Transport woedend over verhaal AFMB Limited

1450

Voorzitter Joop van Rooij van Actie in de Transport is woedend over een verhaal van Sander Jacobs over AFMB Limited. ‘Door dit soort mensen gaat onze sector naar de kloten’, schrijft Van Rooij.

Schrijven van Sander Jacobs:

Beste Nederlandse Internationaal chauffeur en transporteur,

Ik draag het Internationaal Transport vanuit Nederland een warm hart toe! Bedroefd lees ik bijna dagelijks de berichtgeving over failliete transportbedrijven. Achter deze kille berichtgeving schuilen menselijke drama’s voor zowel ondernemers als werknemers. Hierover hoef ik ongetwijfeld niet uit te wijden; u kunt zich er van alles bij voorstellen.

Actie in de Transport woedend over verhaal AFMB LimitedNet als AidT verbaas ik mij erover dat belangenverenigingen, bonden en politiek op hun handen blijven zitten. Ik begrijp dus wel waarom AidT al ruim meer dan elfduizend sympathisanten heeft. De roep om hulp wordt steeds luider!

Actievoeren is een prachtige methode om te proberen de transportbranche uit het slop te trekken. Onlangs werd er op de A12 actie gevoerd om aandacht te vragen voor het probleem rondom de goedkope en incapabele chauffeurs uit oost Europa. De media gaf een podium, maar direct resultaat behalen is natuurlijk een utopie. Vandaar dat ik persoonlijk dagelijks de oplossing bied aan wakkere ondernemers en verstandige chauffeurs.

Met AFMB Limited bieden wij via Cyprus mogelijkheden aan chauffeurs om tegen een hoger netto loon dan het huidige CAO-loon hetzelfde werk, onder dezelfde omstandigheden bij dezelfde werkgever te verrichten. Desondanks bespaart de werkgever minimaal 25% op loonkosten van zijn goed opgeleide NL chauffeurs. Vanzelfsprekend werken wij volgens de richtlijnen van de Europese regelgeving en voldoen wij aan alle voorwaarden die die regelgeving ons oplegt.

Ondernemers met een rechte rug en overlevingsdrang informeer ik graag persoonlijk over de mogelijkheden specifiek voor hun bedrijf. Zij die stil blijven zitten vallen vroeger of later in handen van een curator. U hoeft immers van geen enkele belangenvereniging, vakbond of politiek hulp te verwachten!

‘Zonder scrupules’
‘Ofwel blijf je luikend toekijken hoe ze ons één voor één onderuit halen ofwel kom je de straat op en maak je de vuist’, reageert Van Rooij. ‘Misschien is het morgen wel jou beurt met de nodige relationele drama’s tot gevolg ! Deze praktijken zijn al eerder doorgegeven aan de politiek en het antwoord is dan; Wettelijk doet ze niets verkeerd ! hier het schrijven van een persoon zonder scrupules.’

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter