Actie in de Transport heet nu TBV-AIDT.nl

478

Actie in de Transport heeft een nieuwe naam. Het bestuur had de keuze uit Vereniging Eerlijk Transport AIDT (VET-AIDT) en Transport Belangen Vereniging AIDT.nl (TBV-AIDT). Uiteindelijk is het de laatste geworden.

Donderdag langzaamaanactie truckers op A1Het bestuur zegt beide suggesties uitvoerig besproken te hebben. ‘De eerst genoemde heeft enkele nuances waar we even aandacht aan moesten geven. VET is, behalve een winkelketen ook een transportbedrijf. We hebben ons daarover in laten lichten en hebben daarom een keuze moeten maken. Daarbij is het zo dat de tweede optie de hele lading dekt. AIDT gaat het tenslotte om het verenigen van de belangen, het verenigen van het transport, chauffeurs en ondernemers en de belangen behartigen van deze sector. Tenslotte zijn onze activiteiten het behartigen van belangen van beroepschauffeurs en kleine- en middelgrote transport ondernemers richting organisaties, bonden en politiek.’

De ‘.nl’ achter AidT is ter verduidelijking van de Nederlandse groep. Samenwerkingen met andere landen zullen dan bijvoorbeeld ‘.be’ of ‘.de’ achter de naam zetten. Aidt zal in de meeste vormen als afkorting worden gebruikt.

De eerste bestuursleden van Transport Belangen Vereniging AIDT.nl zijn:
Voorzitter: Joop van Rooij
Vice-Voorzitter: Andre Teeld
Penningmeester: Arjan van Erven

twitter