Achttien procent minder faillissementen in transport

426

Het aantal faillissementen in de transportsector is in de eerste helft van 2014 met achttien procent gedaald in vergelijking met 2013, een jaar eerder was dat een daling van ruim anderhalf procent. Dat blijkt uit cijfers van Creditsafe, een online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten.

Vooral het aantal faillissementen in het vrachtvervoer is in de eerste zes maanden van 2014 flink afgenomen. Waar in 2013 het aantal failliete expediteurs en bevrachters nog met 38 procent steeg, is er in 2014 een daling van 38 procent. Ook het aantal het faillissementen in de In mei 25 transportbedrijven faillietvrachttransport is afgenomen met 16 procent terwijl dit aantal in 2013 met 11 procent toenam.

Bouwsector

In de voor de transportsector zo belangrijke bouw lijkt het ook beter te gaan. ‘In de hele bouwsector zijn tijdens de financiële crisis uitzonderlijk veel bedrijven failliet gegaan. Maar het lijkt nu er echt op dat 2014 het jaar van de ommekeer wordt. In de eerste helft 2014 hebben er 39 procent minder faillissementen plaatsgevonden dan in 2013. Binnen de sector schilders gingen ruim 66 procent minder bedrijven failliet. Het aantal faillissementen binnen de sector timmerbouw nam in de eerste helft van dit jaar met ruim 44 procent af.’

Voor het eerst

In het eerste half jaar van 2014 zijn er in Nederland 4010 bedrijven failliet gegaan, dit is ruim 22 procent minder dan in dezelfde periode van 2013 (5.154 faillissementen). In het eerste kwartaal was al een daling te zien van het aantal faillissementen en deze daling zet nu verder door in het tweede kwartaal van 2014. Het is voor het eerst sinds de start van de economische recessie dat het aantal faillissementen niet stijgt in ons land. (Bron: Creditsafe)

Lees ook de nieuwe rubriek Juridische Zaken. In de eerste aflevering: Verjaringstermijnen in het vervoerrecht

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief