Nu al 34 binnenvaartschepen vast op het Main-Donau-Kanaal

1472

ERLANGEN – Sluis Erlangen op het Main-Donau-Kanaal is nog minstens een week gestremd. De door een binnenvaartschip aangevaren deur moet uit de sluis worden getakeld en vervangen. Bij een eerste poging mislukte dit. Zo’n 34 schepen liggen inmiddels vast.

Nu al 34 binnenvaartschepen vast op het Main-Donau-KanaalDe materialen voor de reservedeur zijn volgens het WSA Neurenberg zondag geleverd. De nog ontbrekende materialen zijn besteld. Maar het duurt nog minstens een week voordat de sluis weer kan schutten. Dat betekent dat de verbinding tussen de Main en Donau is gestremd. Volgens het WSA is er geen alternatieve route. De haven van Neurenberg, Fürth en Erlangen zijn nog wel vanuit het zuiden bereikbaar.

Rood licht

Donderdagavond voer een binnenvaartschip tegen de bovenste deur van de sluis. Het met 1.500 ton koolzaad geladen binnenvaartschip voer richting Bamberg toen de schipper donderdagavond rond kwart over tien tegen de gesloten sluisdeur voer. Volgens de Wasserschutzpolizei had de schipper waarschijnlijk een rood licht gemist. Het binnenschip liep slechts lichte schade op, er vielen geen gewonden.

De Wasserschutzpolizei onderzoekt de oorzaak van de aanvaring. De schade aan de sluis bedraagt rond de 200.000 euro. (Bron: WSV/Foto: Still uit video)

Bekijk de video.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief