Nog geen spoor van bemanning gezonken cementtanker Cemfjord

771

Acht vermisten na zinken cementtanker voor SchotlandPENTLAND FIRTH – Een intensieve zoekactie vanuit de lucht en op zee heeft zondag nog niet geleid tot het vinden van de acht vermiste bemanningsleden van de cementtanker Cemfjord. De Hamburgse rederij Brise vindt het spijtig dat ondanks de zoekacties nog steeds elk spoor van de acht ontbreekt.

De cementtanker Cemfjord (83 x 11,35 meter) zonk vrijdag voor de kust van Schotland. Op zondag zocht het marineschip HMS Somerset in het westen van de Pentland Firth, een vliegtuig zocht in het oosten. Ook waren een helikopter van de Kustwacht en vier reddingsboten betrokken bij de zoekactie. De zoekactie is bij het invallen van de duisternis gestopt.

Slecht weer

De Cemfjord had 2.000 ton cement geladen in het Deense Aalborg en was onderweg naar de haven van Runcorn in het Verenigd Koninkrijk. Daar zou het schip maandag 5 januari aankomen. De Cemfjord vaart onder Cypriotische vlag voor rederij Brise in Hamburg. De bemanning bestond uit zeven Polen en één Filippijn.

Passagiers van een passerende veerboot zagen vrijdag de omgekeerde romp in de Pentland Firth. Direct daarna werd een grote zoekactie gestart. Deze werd bij het invallen van de duisternis gestaakt. Een sleepboot verlichtte in de nacht de boeg en de scheepvaart in de omgeving werd gewaarschuwd. Zaterdag werd tevergeefs naar de acht bemanningsleden gezocht. Zondag wordt de zoektocht voortgezet.

Volgens rederij Brise was het slecht weer met storm en heeft de Cemfjord geen noodsignaal gegeven. (Bron: Brise)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief