Acht procent minder ongevallen met vrachtauto’s

657

DEN HAAG – Het aantal ongevallen met vrachtauto’s is in 2013 met vrachtauto’s met acht procent afgenomen ten opzicht van 2012. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft in 2013 2.182 ongevallen met betrokkenheid van vrachtauto’s geregistreerd.

PolitieautoHet aantal strandingen van vrachtauto’s door pech is nog veel scherper gedaald. Ten opzichte van 2012 nam het aantal strandingen af met 28 procent, zo blijkt uit de brief die minister Schultz van Haegen naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Mensenwerk

Bij ongevallen speelt de menselijke factor de grootste rol. TLN benadrukt dat andere weggebruikers in meer dan de helft van de ongevallen verantwoordelijk zijn voor de toedracht van een ongeval met een vrachtauto. Bij gestrande vrachtauto’s gaat het in 90 procent van de gevallen om technische oorzaken. In 2013 was acht procent van de files incidenteel van aard. Hiervan was bij 1 op de 8 files een vrachtauto de oorzaak. Per saldo wordt 1 procent van alle files in Nederland veroorzaakt door ongevallen met of strandingen van vrachtauto’s. (Bron: TLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief