Tot acht overnachtingsplaatsen minder langs de Merwedes

1113

GORINCHEM – Rijkswaterstaat gaat langs de Boven-, Beneden- en Nieuwe Merwede niet achttien overnachtingsplaatsen voor de binnenvaart aanleggen, maar slechts tien tot twaalf plaatsen. Ook komen er geen nieuwe plaatsen voor schepen die gevaarlijke stoffen vervoeren. De bestaande ankerplaatsen worden nog over een langere periode gebruikt.

Acht overnachtingsplaatsen minder langs de MerwedesDe meest geschikte plaatsen langs de Merwedes bleken vorig jaar de Vluchthaven van Gorinchem, anders benutten van ligplaatsen in bestaande havens en de aanleg van nieuwe plaatsen in de Woelse Waard. Er bleek echter grote weerstand te zijn tegen een overnachtingshaven in de Woelse Waard.

De mogelijkheden om ligplaatsen in bestaande havens te benutten als overnachtingsplaats zijn nogmaals kritisch bekeken. Er is ruimte voor twee plaatsen in de gemeentehaven in Hardinxveld-Giessendam en mogelijk één in de Beatrixhaven bij Werkendam. In de Vluchthaven bij Gorinchem lijken vier nieuwe plaatsen te passen. Met de omgeving is afgestemd dat er in de Woelse Waard maximaal zes plaatsen mogelijk zijn bij minimale inrichting. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief