Acht nieuwe Volvo’s voor SITA

695

Afvalverwerker SITA heeft acht nieuwe Volvo FE LEC’s aangeschaft. Eind vorig jaar begonnen Volvo Trucks Nederland en SITA een proef gestart met drie Volvo FE LEC’s (Low Entry Cabs).

Acht nieuwe Volvo’s voor SITA‘Bij deze proef was ons belangrijkste aandachtspunt de veiligheid voor met name kwetsbare medeweggebruikers als fietsers en voetgangers. Gezien vanuit het oogpunt van de chauffeur en praktijkervaringen met dit type voertuig van onze chauffeurs en beladers’, geeft Andy van Nisselrooij, Senior Inkoper van SITA Nederland aan. ‘En we kunnen concluderen dat de proef zeer geslaagd is. Daarom heeft SITA besloten om nog acht Volvo FE LEC’s aan te schaffen. De Volvo FE LEC voldoet volledig aan onze verwachtingen en aan die van onze chauffeurs die op de truck gereden hebben. Ook zij geven, unaniem, aan dat ze tijdens hun werkzaamheden een erg goed en volledig zicht hebben op alles wat in de nabijheid van de truck gebeurt.’

Lage instap
De Volvo FE LEC heeft een cabine met een extra lage instap en is speciaal ontworpen voor vuilniswagens  en andere voertuigen waarin de bestuurder meerdere keren per dag in en uit de cabine moet stappen. Door de lage instap worden de knieën van de chauffeur veel minder belast. Met een geactiveerde knielfunctie is de instap van de cabine slechts 440 mm boven het wegdek. De Volvo FE LEC heeft bovendien een deuropening met een openingshoek van 90 graden aan de passagierszijde. In combinatie met de lage instap is het mogelijk om goed overzicht te houden op het omringende verkeer wanneer iemand de cabine verlaat. De vloer is volledig plat.

Goed zicht en wendbaar

Naast de grote achteruitkijkspiegels en de overige veiligheidsspiegels is de truck uitgerust met een laag raam in het portier aan de passagierszijde en extra ramen in de zijkant voor een nog beter overzicht. Ook in andere opzichten is de Volvo FE LEC geconfigureerd om zo efficiënt mogelijk te zijn bij toepassingen in de stad. Zo is de truck voorzien van een soepele en vooral stille motor met 300 of 340 pk en een automatische transmissie met zes versnellingen. De truck is leverbaar in 4×2 of 6×2 uitvoering met gestuurde naloopas waardoor de truck goed te manoeuvreren is, zelfs in de kleinste straten.

Acht nieuwe Volvo’s voor SITA

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter