‘Accijnsman’ Weekers weg

568

Staatssecretaris Weekers (Financiën) is afgetreden. Na het zoveelste akkefietje, 100.000 mensen kregen door problemen bij de Belastingdienst geen toeslagen meer, kreeg hij te weinig steun uit de Tweede Kamer.

Weekers ontkent extra accijnsverhoging brandstoffenIn de transportsector stond Weekers bekend om de invoering van de accijnsverhoging op brandstoffen. Per 1 januari 2014 werd de accijns op diesel verhoogd met drie cent.

Keihard werken
Uit berekening van TLN bleek dat de accijnsverhoging een lastenverzwaring van circa 113 miljoen euro opleverde voor de transportsector. ‘Een extra kostenpost die hard aankomt voor een sector die langzaam herstellende is van de economische crisis.’

Volgens TLN voorzitter Arthur van Dijk werken ondernemers keihard om uit de crisis te komen. ‘Dit herstel moet je stimuleren en niet de kop indrukken. Ik roep het kabinet op om niet alleen in het belang van de sector Transport en Logistiek de accijnsverhoging te schrappen, maar voor alle ondernemers die hard worden getroffen en hun concurrentiepositie in Europa zien verzwakken.’

Meldpunt
Het CDA stelde onlangs nog een meldpunt in om de problemen van de accijnsverhoging per 1 januari in kaart te brengen. Met de reacties wil het CDA de belastingverhoging opnieuw op de agenda zetten van de Tweede Kamer.

CDA Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt noemde het onbegrijpelijk dat staatssecretaris Weekers (Belastingen) pas na een half jaar de gevolgen wil bekijken. ‘Weekers zelf loopt miljoenen belastinginkomsten mis,  maar wil de put pas dempen als het kalf verdronken is. Dat is voor veel ondernemers te laat.’ (Bron: Tweede Kamer)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter