ABZ Diervoeding neemt Sikma Veevoeders over

433

ABZ Diervoeding heeft honderd procent van de aandelen van Sikma Veevoeders uit Stroobos overgenomen. Door de bundeling ontstaat een organisatie met ruim 600.000 ton diervoeders met een belangrijk marktaandeel in alle veehouderijsectoren.

Sikma Veevoeders is een diervoederleverancier uit Stroobos (Friesland) en is gespecialiseerd in de productie van met name rundveevoeders. ABZ Diervoeding is gespecialiseerd in rundvee-, varkens- en pluimveevoeders en heeft fabrieken in Nijkerk, Eindhoven en Markelo en een proefvoeder- en specialiteitenfabriek in Leusden.

Strategische keuze
ABZ Diervoeding heeft de strategische keuze gemaakt om in de belangrijkste veehouderijgebieden van Nederland prominent aanwezig te willen zijn. De samenwerking met Sikma ABZ Diervoeding neemt Sikma Veevoeders overVeevoeders geeft invulling aan deze strategie. De afgelopen jaren heeft ABZ Diervoeding de belangen in niet-kernactiviteiten afgebouwd. De vrijgekomen middelen worden nu geïnvesteerd in de kernactiviteit diervoeding.

Partner zoeken
Sikma Veevoeders was op zoek naar een partner die aan de verdere professionalisering van de organisatie invulling kan geven en continuïteit biedt voor haar personeel en haar huidige en toekomstige klanten. De keuze voor ABZ Diervoeding is een logische stap omdat hiermee de keuzevrijheid van de veehouders in Noord-Nederland gewaarborgd is.

Samen sterker
Door de krachten van Sikma Veevoeders en ABZ Diervoeding te bundelen ontstaat er voor de melkveehouderij een nog sterkere partij met ruim 170.000 ton rundveevoeders. Hierdoor is de nieuwe organisatie nog beter in staat kosten te beheersen, de kwaliteit van producten en adviesdiensten te verbeteren en uit te breiden en een interessante partij op het gebied van diervoeders te zijn en blijven.

Naast de synergievoordelen verandert er door de acquisitie niet veel. Zo zal Sikma Veevoeders BV in eerste instantie verder gaan onder haar eigen naam. Uitgangspunt is en blijft het leveren van het meest geschikte voer met een maximaal rendement voor de klanten.

Groeiperspectief
Hoewel de totale mengvoermarkt in Nederland krimpt, verwachten ABZ Diervoeding en Sikma Veevoeders een groei in de melkveehouderij met het oog op de Europese melkquotering die in 2015 ten einde loopt. Samen kunnen Sikma Veevoeders en ABZ Diervoeding deze groeiende markt goed bedienen, waarbij ze dichtbij hun klanten blijven. ‘Het beste dichtbij’ blijft altijd het centrale uitgangspunt. (Bron: ABZ Diervoeding)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief