Abonnement havengeld R’dam blijft voor binnenvaart gelijk

617

ROTTERDAM – De prijs van een abonnement voor het havengeld in de Rotterdamse haven blijft volgend jaar gelijk. Voor de zeevaart stijgt het tarief de komende drie jaar met de helft van het inflatiepercentage, met een maximum van één procent per jaar.

Containers per binnenvaart scheelt geld en administratieve lastenVoor de binnenvaart zijn afwijkende afspraken gemaakt. ‘Rotterdam, Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht vormen vanaf 1 januari administratief één binnenhavengebied. Hierdoor hebben schippers nog maar één in plaats van twee abonnementen nodig. Het Havenbedrijf gaat volgend jaar met de binnenvaartsector kijken hoe het systeem van binnenhavengeld verder gemoderniseerd kan worden. Daarom is er geen meerjarige afspraak gemaakt voor deze sector.’

Havengeld

Havengeld is één van de inkomstenposten van het Havenbedrijf en wordt in rekening gebracht aan de rederijen die Rotterdam aandoen. In 2013 ontving het Havenbedrijf  288 miljoen euro aan zeehavengeld en veertien miljoen euro aan binnenhavengeld. De andere grote inkomstenbron van het Havenbedrijf is met € 321 miljoen de verhuur en erfpacht van terreinen. (Bron: Haven Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief