Aantal faillissementen transport daalt met ruim 37 procent

429

Het aantal faillissementen in de transportsector is in januari met ruim 37 procent gedaald tot 41 bedrijven. Dat meldt de website faillissementsdossier.nl.

In het wegtransport bedroeg de daling bijna 50 procent. Voor Transport en Logistiek Nederland (TLN) komt die daling niet als een verrassing. De brancheorganisatie in het Behoud deel werkgelegenheid bij doorstart Jan Kredietgoederenwegvervoer en de logistieke dienstverlening maakte al in september vorig jaar melding van toenemend optimisme onder haar leden.

Te vroeg
Toch is het volgens TLN nog te vroeg om te juichen. Worden de bedrijfsbeëindigingen meegeteld, dan steeg het aantal transportbedrijven dat er de brui aan gaf in 2013 nog steeds. Bovendien laten de resultaten te wensen over. ‘De omzet stijgt, maar de rentabiliteit gaat niet mee omhoog’, schetst TLN-directeur Peter Sierat. ‘Wat dat betreft is er slechts sprake van een broos herstel. Het gaat niet ineens een stuk beter.’

Gestage daling
In januari gingen 954 bedrijven en instellingen bankroet tegen 1162 in januari 2014. Vorig jaar was er sprake van een recordaantal faillissementen van bijna 13.000. In juli stond de teller op 1201, het hoogste aantal in één maand in de afgelopen twee jaar. Sindsdien is het aantal faillissementen gestaag gedaald. (Bron: Faillissementsdossier.nl)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter