Aantal ecocombi’s in Nederland richting 900

703

Het aantal ecocombi’s op de Nederlandse wegen groeit gestaag door. Volgens de RDW waren er eind juni 854 voertuigen met een geldige LZV-ontheffing. Dat meldt Transport en Logistiek Nederland.

Aantal ecocombi's in Nederland richting 900Het werkelijke aantal ecocombi’s ligt waarschijnlijk hoger omdat bij controles nog steeds ecocombi’s worden verbaliseerd voor het rijden zonder geldige ontheffing. ‘Een kostbare grap want de boete bedraagt maar liefst 1.300 euro’, schijft TLN. ‘Het advies is daarom ervoor te zorgen dat er bij elk trekkend voertuig van een LZV een geldige ontheffing aanwezig is. Deze kan bij de RDW afdeling Ontheffingen worden aangevraagd, kost € 306 per voertuig en is een jaar geldig.’

De ontheffing geeft de eigenaar het recht om op alle wegen te rijden die voor ecocombi’s zijn vrijgegeven. Een overzicht van deze wegen vindt u op de RDW-site. Voor het rijden met een ecocombi op wegen die  niet voor ecocombi’s zijn vrijgegeven staat eveneens een boete van € 1.300.

TLN is met de RDW in overleg over het tarief voor de LZV-ontheffing voor 2014. De intentie is om tot een beduidend lager tarief  te komen. De verwachting is dat dit gaat lukken. Na de zomervakantie is er meer duidelijkheid over het tarief voor 2014. (AS)