Aanpak zuidelijke ringweg Groningen stap dichterbij

407

De aanpak van de Ring Zuid rond de stad Groningen is een stap dichterbij gekomen met het tekenen van het ontwerp-tracébesluit door minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.

Aanpak zuidelijke ringweg Groningen stap dichterbijDe minister wil Groningen beter bereikbaar maken, de verbinding tussen de A7 en A28 versterken en zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer in en naar de stad. Tegelijkertijd pakken gemeente en provincie het wegennet in de zuidelijke stadswijken aan.

Verdiepen
De kern van het plan voor de ombouw van de Ring Zuid is het verdiept aanleggen van een deel van de ring en het aanpassen van het Julianaplein. Dat plein wordt ongelijkvloers, waardoor  geen verkeerslichten meer nodig zijn en de doorstroming aanzienlijk verbetert. Ook komt op het hele tracé een dynamisch verkeersmanagementsysteem. Zo’n systeem kan onmiddellijk inspelen op plotselinge snelheidsveranderingen en daarmee incidenten voorkomen.

Bereikbaar blijven
Minister Schultz: ‘Het is belangrijk dat de stad Groningen bereikbaar blijft en dat de doorstroming van het verkeer verbetert, waardoor minder opstoppingen ontstaan. Het ontwerp dat er nu ligt, levert niet alleen tijdswinst op, maar zorgt bovendien voor verhoging van de verkeersveiligheid en vermindering van de geluidsoverlast.’

Voor het totale plan, dat door Rijk, provincie en gemeente samen is gemaakt, is 670 miljoen euro beschikbaar.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter