Aandeelhoudersvergadering CSAV voor fusie met Hapag Lloyd

388

De aandeelhoudersvergadering van de Chileense rederij Compañía Sudamericana de Vapores (CSAV) heeft gestemd voor een fusie met Hapag Lloyd. Bijna 85% van de aandeelhouders stemde voor een fusie met de Duitse rederij, minder dan één procent tegen.

De aandeelhouders die voor stemden, vertegenwoordigen 92,6% van de aandelen. Maar CSAV wil dat voor de fusie 95% van de aandelen wordt CSAV beslist 21 maart over mogelijke fusie met Hapag-Lloydaangemeld. De aandeelhouders krijgen nog tot 20 april de tijd om de resterende 2,4% aan te melden. Daarna kunnen de onderhandelingen volgens CEO Oscar Hasbún van start. ‘Indien de onderhandelingen slagen, dan worden we de vierde grootste containerrederij van de wereld met een capaciteit van één miljoen teu, een jaarlijks vrachtvolume van 7,5 miljoen teu en een omzet van 12 miljard dollar.’

MoU
In januari maakten de twee rederijen al bekend een Memorandum of Understanding (MoU) te hebben getekend voor een fusie van beide bedrijven. Volgens de rederijen betekende de ondertekening een volgende fase in de samenwerking. ‘We gaan nu de nodige zorgvuldigheid betrachten en daarna kan een binden contract worden ondertekend’, schreven ze.

Kapitaalinjectie
De aandeelhoudersvergadering keurde ook nog een kapitaalinjectie van 200 miljoen dollar goed. Daarmee financiert CSAV de bouw van zeven containerschepen van 9.300 teu die op dit moment in aanbouw zijn op de Korean Shipyard Samsung Heavy Industries (SHI). (Bron: CSAV)

Volg TotaalTrans op Twitter