Aanbesteding verbreding Lekkanaal en derde kolk Prinses Beatrixsluis

453

NIEUWEGEIN – Rijkswaterstaat heeft de aanbesteding gestart voor de verbreding van het Lekkanaal en de aanleg van de derde kolk van de Prinses Beatrixsluis.

Derde kolk Prinses Beatrixsluis weer een stapje dichterbijHet contract behelst – naast de verbreding van het Lekkanaal en de aanleg van de derde kolk – ook het onderhoud van de bestaande kolken en het gehele Lekkanaal. De start van de aanbesteding is een mooie volgende mijlpaal voor het project en volgt snel op de vorige: de vaststelling van het Tracébesluit door de minister van Infrastructuur en Milieu in augustus dit jaar.

Betere doorstroming

De Prinses Beatrixsluis is de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland. Deze sluis ligt in het Lekkanaal bij Nieuwegein. Jaarlijks passeren ongeveer 50.000 schepen de Beatrixsluis en het Lekkanaal is de belangrijkste rechtstreekse hoofdvaarwegverbinding tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam. Omdat steeds grotere schepen het Lekkanaal gebruiken, dreigt de Prinses Beatrixsluis een knelpunt te worden. Om een betere doorstroming van de scheepvaart te bereiken, verbreedt het Rijk het Lekkanaal, bouwt een derde sluiskolk en legt extra ligplaatsen aan. (Bron: RWS)

Meer nieuws over de Prinses Beatrixsluis:
RWS baggert ondiepte Beatrixsluis weg
Deurrenovatie Prinses Beatrixsluis na twee jaar klaar
Derde kolk Prinses Beatrixsluis in 2020 klaar voor de binnenvaart
Rijkswaterstaat viert 75 jarig bestaan Prinses Beatrixsluis

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief