A2B-online met derde schip naar Immingham en Teesport

763

A2B-online Container zet vanaf 3 juni het mv Anja (326 teu) in op de containerdienst naar Immingham en Teesport. Het is het derde schip dat A2B-online in charter heeft.

Directeur Gerard de Groot van A2B-online Container vindt het bijna onwerkelijk wat hij in een jaar bereikte. ‘De huidige capaciteit van de dienst op Immingham was niet toereikend meer, bovendien wilde wij de frequentie van het aantal afvaarten opvoeren. Het mv Anja is eigendom van het Nederlandse A2B-online met derde schip naar Immingham en Teesportbedrijf Holwerda.’

Vijf afvaarten
Met de uitbreiding biedt A2B-online Container vijf afvaarten per week aan naar Immingham. ‘Plus één afvaart per week naar Teesport om mee te beginnen’, meldt  commercieel directeur André Mast. ‘We verwachten dit jaar het aantal afvaarten op Teesport te verhogen. Tevens loopt onze route naar London Thamesport behoorlijk vol, zodat ook hier een verhoging van het aantal afvaarten een logische stap is.’

Trein
Naast deze ontwikkeling gaat een ‘dedicated’ trein drie keer per week Moerdijk aanlopen. ‘Uiteraard worden de containers middels onze short sea diensten verder vervoerd. Tevens kunnen deep sea containers, welke met dezelfde trein arriveren, worden verscheept met de barge naar andere terminals.

‘Dit is de start van de tri-modale opzet zoals deze in mijn ogen door het Havenschap van Moerdijk bedoeld is in hun strategie en short sea visie’, geeft Luc Smits, algemeen directeur van CCT Moerdijk aan. (Bron: A2B-online Container)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief