A27 uren dicht voor onderzoek van de politie naar explosieven

553

NOORDELOOS – In verband met een politieonderzoek is de A27 van Utrecht naar Gorinchem zaterdag afgesloten tussen het knooppunt Everdingen en Noordeloos. Weggebruikers moeten vanaf knooppunt Everdingen omrijden richting Den Bosch over de A2 en de A15.

a27Zaterdagochtend stond op de oprit Noordeloos naar de A27 richting Gorinchem een auto die de weg blokkeerde. Toen de politie ter plaats kwam bleek de auto mogelijk gebruikt te zijn voor het plegen van een misdaad. Hierop werden ook andere eenheden van de politie naar de A27 geroepen om onderzoek uit te voeren aan de omgeving en het voertuig. De auto zou mogelijk zijn gebruikt bij een plofkraak. De EOD is ter plaatse omdat uit te sluiten dat er nog explosieven in de auto liggen.

Half vijf

Eerst werd daarvoor alleen de oprit afgesloten, later werd de A27 vanuit Utrecht afgesloten tussen Lexmond en Noordeloos. Omdat er al snel veel file ontstond en de wachttijd in de file fors opliep, werd besloten tijdelijk de linkerrijstrook vrij te geven om zo wat verkeer erlangs te laten. Automobilisten die vast staan worden ongeduldig. Honden worden uitgelaten, kinderen spelen op de snelweg en intussen rijden motorrijders tussen het verkeer door naar de kop van de file.

Rond half drie werden de automobilisten op de A27 door de politie weggeleid. Vrachtwagenchauffeurs moeten langer geduld hebben. Zij kunnen, gezien hun lengte en draaicirkel niet worden weggeleid.
Rijkswaterstaat laat weten dat de afsluiting waarschijnlijk nog tot half vijf gaat duren. (Bron: VID)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief