A15 bij knooppunt Benelux weer open voor verkeer

763

A15 bij knooppunt Benelux dicht na ongeval met vrachtwagensEen ongeval met drie vrachtwagens zorgde vrijdagmiddag voor grote problemen op de A15 vanuit de Maasvlakte. Net voorbij het knooppunt Benelux is de rijbaan afgesloten. Volgens de politie zijn er twee gewonden. De rijbaan werd even voor zeven uur weer vrijgegeven.

De 27-jarige chauffeur van de achterste vrachtauto raakte bekneld in zijn cabine en is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Hij is zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De 44-jarige Roemeense chauffeur uit de middelste vrachtauto is door omstanders uit zijn cabine gehaald en ter plaatse gereanimeerd. Hij is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De voorste chauffeur, een 33-jarige man uit Duitsland kwam met de schrik vrij.

Reis uitstellen
De Vekeers Informatie Dienst (VID) raadt weggebruikers rond Rotterdam aan om de reis voorlopig uit te stellen en de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden. Rondom de stad staan inmiddels lange files. ‘Omrijden via de Beneluxtunnel biedt weinig soelaas. Na een ongeval op de A20, eerder vandaag, staat het verkeer aan de noordkant van Rotterdam al helemaal vast. Omrijden levert dus ook veel vertraging op.’

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht. (Foto: VID)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter