A12 hele nacht dicht

400

De A12 van Den Haag naar Utrecht bij Maarsbergen is tot vrijdagmorgen vijf uur in beide richtingen afgesloten na een ongeval. Een vrachtwagen raakte richting Arnhem bij Maarsbergen van de weg en raakte daarbij een portaal zijn geraakt wat nu zo instabiel is dat de weg richting Utrecht moest worden afgesloten.

A12 hele nacht dichtTwee telekranen moeten de ligger van het portaal wegtakelen. Hoe snel dat gaat ligt aan de schade die het portaal en dan vooral de A-steunen hebben opgelopen: mogelijk zijn deze zodanig beschadigd dat ze niet snel los te maken zijn. Naast de telekranen moet een dieplader ter plaatse komen om de ligger te transporteren. De operatie wordt uitgevoerd door aannemer BAM die het wegbeheer uitvoert van de A12 tussen Lunetten en Veenendaal.

Omrijden

Het verkeer richting Arnhem kan omrijden vanaf het knooppunt Lunetten via de A27, de A28, de A1 en de A30. Het verkeer richting Utrecht wordt omgeleid vanaf het knooppunt Maanderbroek over de A30, de A1 en de A28. (Bron: VID/Foto: RWS)

Bekijk de laatste fileberichten

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief