A10 in beide richtingen weer vrij na wateroverlast (+ video)

671

De A10-West bij Geuzenveld is maandagmiddag waarschijnlijk tot 16 uur in beide richtingen afgesloten vanwege wateroverlast. De kolken kunnen het vele regenwater niet aan, waardoor het niet meer veilig is voor het verkeer om te passeren.

A10 in beide richtingen weer vrij na wateroverlast (+ video)Rijkswaterstaat stuurt weginspecteurs die handmatig putten openzetten om het water weg te laten lopen. Het is niet bekend wanneer het verkeer weer kan passeren. Verkeer moet voorlopig omrijden via de Zeeburgertunnel.

Niet alleen Amsterdam kampt met wateroverlast. Ook bij Gorinchem op de A15 en de A27 staan lange files door grote plassen water op de weg. De VID adviseert weggebruikers om het rijgedrag aan te passen aan de weersomstandigheden. De kans op aquaplaning is groot met dit weer. Het KNMI waarschuwde eerder vandaag al voor pittige buien en gevaarlijk weer.

Tussen een en twee trokken stevige buien over Utrecht. Dit resulteert in files op de A12 bij Maarsbergen en de A28 bij Den Dolder. Ook bij Arnhem viel veel regen. Daarom files van ongeveer 10 kilometer op de A12. Ook de A50 loopt vast.

Inmiddels heeft het KNMI code oranje voor extreem weer voor de provincies Noord- en Zuid-Holland en Noord-Brabant afgekondigd. (Bron: VID)

Bekijk de fileberichten

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief